Българският национал Валентин Антов се превърна в герой за своя Кремонезе. Родният защитник отбеляза единствения гол за тима си при домакинската победа с 1:0 над Козенца. Попадението е дебютно за 23-годишния футболист през сезона, той има 1 асистенция в 13-те си мача досега.

“Гриджоросите“ имаха няколко възможности за гол в първия четвърт час, но с пропуски се отчетоха Масимо Кода и Паоло Гильоне. Стражът на гостите Алесандро Микай се отчете с няколко спасявания, като най-впечатляващото бе срещу Франко Васкес.

До края на първата част натискът на кремонци утихна, а единственото, създадено от гостите бе положение пред Дженаро Тутино. Юношата на Наполи обаче не съумя да нанесе хубав завършващ удар.

В началото на втората част и другият вратар Андрес Юнгдал се намеси, отразявайки удар на Симоне Мацоки. След около час игра двата тима размениха по едно положение – Микай спаси нов удар на Васкес, а Юнгдал...на Тутино.

В 77-ата минута дойде и моментът на Валентин Антов. Юношата на ЦСКА надскочи своя персонален пазач при един ъглов удар и с глава прати топката зад Микай за 1:0.

С победата „тигрите“ от Кремона са пети с 35 точки. Лидерът в Серия Б Парма допусна грешна стъпка (1:1) срещу Асколи и е с 42 пункта. Между двата тима са Венеция и Комо с по 38 точки и Читадела с 36. Козенца е далеч назад – на петнадесето място.