Българският защитник Валентин Антов направи своя дебют за италианския Болоня. Бранителят изигра 75 минути при загубата с 0:1 от Каляри в пореден мач от кръга в местната Серия А.

Според статистическите показатели, българинът е бил най-добрият футболист в своя отбор в отбранителната линия и разделя първото място с полузащитника Матиас Сванберг. Двамата имат оценка от по 7,3.

Валентин Антов

източник: sofascore.com

Родният футболист акумулира 7 изчиствания на топката и два блокирани удара. Антов направи по един шпагат и една пресечена топка. В хода на втората част българинът заигра като централният защитник в тройката в отбрана на срещата, като почти всички атаки на „рособлу” започваха от него, а той умело търсеше с диагонални пасове Муса Бароу по крилото, за да може тимът на Синиша Михайлович да доразвие своите атаки. През втората част халфът Жерди Шутен записа оценка 7,8 от Болоня, след като влезе като резрева в 32-ата минута, заменяйки Никола Домингес от отбора на Антов. За най-полезен играч в срещата иначе бе посочен вратарят на Каляри Алесио Краньо, който получи 8,0.

Валентин Антов

източник: БТА

Сръбският специалист замени Вальо с опитния Гари Медел, след като българинът вече бе имал жълт картон, а също така Михайлович потърси още по-голяма стабилност в халфовата линия пред защитата, след като чилиецът Медел почти през цялата си кариера играе като дефанзивен халф, но след трансфера му от Кардиф Сити в Италия националът на Чили играе предимно като централен бранител в Италия.