Рома пропиля поредния голям шанс. Римските „вълци“ имаха доста добри изгледи да играят финал за трофей през настоящия сезон, но тифозите на тима отново останаха разочаровани. Домакинското поражение от състава на Кремонезе в четвъртфинална битка от турнира за Купата на Италия със сигурност няма да се приеме добре, най-малкото защото и феновете ясно осъзнаваха каква възможност се откриваше пред Рома.

Евентуален полуфинал срещу Фиорентина със сигурност нямаше да бъде лесен, още повече и в два мача, но тимът от Флоренция можеше да бъде елиминиран и „джалоросите“ да са част от финала за Купата. Всичко това обаче вече няма как да се осъществи и от римския гранд ще трябва да си вадят сериозни поуки.

Късно снощи Рома загуби от последния в Серия А. От отбор, който все още няма успех от началото на сезона в калчото, но това по никакъв начин не обезценява храбрата игра на Кремонезе, който прави истински фурор в този турнир. Съставът от Кремона вече успя да елиминира Наполи и Рома, а в полуфиналните се изправя срещу Фиорентина.

21 снимки

Давиде Балардини и компания, със сигурност знаят, че от другата страна „Дяволът не е толкова черен“. За Рома остават поуките, а Моуриньо отново започна да трупа малко или много негативи след силното начало на 2023 година.

Разбира се, едва ли две поредни поражения трябва да бъдат характеризирани като нещо много неприемливо, но е факт, че Рома загуби два важни двубоя. Колкото и добре да стояха футболистите на Моуриньо срещу настоящия лидер и за много хора почти сигурен шампион Наполи, римляните отново си тръгнаха с „празни ръце“ от Неапол.

Остава утехата за феновете, че мисия „топ 4“ все още е възможна, но нещата със сигурност няма да се получат, когато губиш от тимове, които са под теб в таблицата и се борят за своето оцеляване.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Съставите на Лацио, Интер, Милан, колкото и слаба форма да показват в момента настоящите шампиони, както и Ювентус, който никога не бива да бъде отписван, ще се борят, докато имат своите шансове за участие в Шампионската лига през идния сезон. В никакъв случай и отборът на Аталанта не може да бъде изваден толкова лесно от сметките, макар и там да се забелязва леко отстъпление в последно време и съставът на Гасперини да е далеч от това, което показваше през предишните сезони.

Едва ли привържениците на Рома могат да посрещнат със спокойствие и увереност предстоящия домакински мач срещу Емполи в съботната вечер, след като съвсем наскоро тимът от Тоскана шокира Интер и то на „Сан Сиро“. След домакинството на Емполи пък се задава и гостуване на Лече. На хартия това са мачове, в които Рома може да вземе пълния актив от 6 точки, но най-големият проблем за гранда от Рим си остава непостоянството.