Калиду Кулибали вярва, че в неговия Наполи и феновете на отбора никога не може да се случи ситуация, както стана с тифозите на Интер и Ромелу Лукаку за расизъм. Подвикванията на расова основа са голям проблем в италианския футбол, а Кулибали неведнъж е бил обект на маймунски звуци от противникови фенове през годините на Ботуша.

По-рано през сезона пък ултраси на Интер защитиха феновете на Каляри, че обиждаха Лукаку именно на расова основа, въпреки че нападателят играе за „нерадзурите”.

„Тези идиоти, които викат на стадионите, никога няма да го направят пред мен”, сподели сенегалецът пред L’Equipe.  

„Всеки казва, че Италия е страна, пълна с расисти. Не мога да кажа за Неапол, че е така, тъй като прекарвам чудесно тук. Моето семейство се чувства страхотно в града, както и моите приятели. Когато всички са тук, се радват, че сме заедно и няма проблеми. На всичкото отгоре красотата на заобикалящата ви среда тук е невероятна. Показвайки на определени хора, че сме сред най-добрите отбори, можем да преборим расизма. Ако можех да спечеля и трофей в Италия или в Европа, тази битка щеше да има по-голям резонанс. Феновете на Наполи нямат проблем с това, което е най-добре”, призна още Кулибали.

„Искам да срещна хората, които крещят на расова основа лично. Те ни обиждат, защото имаме друга кожа. Не съм видял забрани за феновете още, нито глоби, нито отнети точки. Такъв прецедент трябва да бъде по този начин спрян”, призна Калиду Кулибали.