Лацио няма да играе повече официални двубои през 2022 година. И макар че за „римските орли“ всичко ще започне наново чак  през 2023, „лациалите“ се подготвят усърдно за подновяването на сезона в серия А след нова година.  Отборът от „вечния град“ изигра една доста интересна проверка срещу състава на Галатасарай и спечели срещата с 2:1.  

Въпреки че изоставаха в резултата, футболистите на Маурицио Сари успяха да обърнат двубоя, и с попадения на Фелипе Андерсон и Луис Алберто се поздравиха с крайния успех в мача. Точно испанецът пък бе с капитанската лента в отминалата контрола, а сега той сподели своите очаквания за възобновяването на шампионата след края на Световното първенство в Катар.

„Такива проверки винаги са полезни, защото се изправяме срещу добри отбори и тестваме възможностите си. Галатасарай е страхотно име в турския футбол и двубоят за нас бе много полезен от всяко едно естество. Стартът на официалните мачове не е никак далеч и е важно да бъдем готови още в началото на януари, защото ни чакат доста отговорни и тежки предизвикателства. Колкото до това, че изведох Лацио с капитанската лента, това бе един много специален момент за мен. Ние обаче си имаме капитан и това е Чиро Имобиле, той е нашият голям лидер.Надявам се, че ще можем да продължим  с победите и в серия А, защото желаем място в топ 4 и участие в шампионска лига през следващия сезон“, каза Алберто