Съветникът на президента на Лацио Клаудио Лотито – Артуро Диаконале разкри причините за изпуснатата титла. Той определи като основен виновник пандемията от коронавирус.

Лацио бе само на точка зад Ювентус преди спирането на първенството, но вече разликата е от осем, след като в последните четири мача допусна три поражения.

„Пандемията дерайлира Лацио от прави път, по който вървеше в лигата. Ювентус притежава страхотни шампиони, които могат да решат всяка ситуация. Винаги го правят, дори и отборът да не играе добре. Това е голямото предимство, което имат пред останалите тимове. Когато са във форма никой не може да ги спре“, каза Диаконале.

„Сега Лацио има възможност да повтори добрите игри, които направи преди това. Нямам обяснение защо се получи така след рестарта на Серия А. Поне отвън е трудно да се даде обективна оценка на ситуацията. Важното е, че отбора може да си върне самочувствието срещу Ювентус в понеделник. Това би бил страхотен резултат. Като фен бих се примирил и с красиво равенство на този етап“, добави още той.

„Римските орли“ нямат победа срещу Ювентус в Торино от шампионския си сезон – 1999/2000.