Главният изпълнителен директор на Фрайбург Йохен Сайер каза, че е разговарял с координационния мениджър на персонала на Ювентус Джанлука Песото за техния огромен счетоводен скандал. Ювентус беше разтърсен до основи към края на миналата година, тъй като целият им борд подаде оставка след обвиненията във фалшиво счетоводство, които бяха повдигнати в клуба.

Хора като Андреа Аниели и Пауло Недвед си тръгнаха, оставяйки клуба в неизвестност около празничния период. След това италианските гиганти получиха приспадане от 15 точки през януари след разследването, но са готови да обжалват през следващите седмици.

Говорейки пред Calciomercato, Сайер каза: %Току-що говорих с колега от Ювентус – Песото, като той е оптимист, че точките ще бъдат върнати. Очевидно ситуацията не е приятна за тях".

Приспадането, ако остане в сила, може да попречи на Ювентус да се класира за Шампионската лига чрез завършване в челната четворка в Серия А. Въпреки това, италианският гранд все още може да се класира, ако спечели Лига Европа. Ювентус първо ще трябва да премине през трудния отбор на Фрайбург.