Ювентус търси да назначи нов спортен директор. Клубът е осъществил контракт с Джанлука Петраки, за да му предложи поста. 53-годишният специалист не е работил във футбола от юни 2020 г., когато напусна Рома. Преди това той прекара девет години като спортен директор на Торино.

“Бианконерите” търсят начини да стабилизират отбора, който започна много слабо сезона. Масимилиано Алегри няма да бъде уволняван на този етап, а една от причините е огромната неустойка, която клубът трябва да му плати, ако го изгони. Затова ръководството на Юве търси други начини да подобри състоянието на тима.

Петраки е близък приятел на Антонио Конте, което ще породи слухове, че бившият треньор на отбора може да се завърне на “Алианц Стейдиъм”. Мениджърът на Тотнъм бе забелязан в Торино вчера. Това обаче не е изненада, тъй като той има дом в града и се прибира, когато има почивка. Конте има договор с “шпорите” до юни 2023 г.

Вицепрезидентът на Ювентус Павел Недвед е предложил на Андреа Аниели да бъде извършена треньорска смяна. Президентът на клуба обаче не бил на подобно мнение и отхвърлил идеята. Вчера Аниели е провел разговор с Алегри и поискал гаранции, че отборът ще остане сплотен, след като се появиха информации за разделение на съблекалнята и дори аз бойкот на някои футболисти срещу треньора.