Ръководството на италианския футбол обмисля интересна идея за подновяването на сезона. Според „La Repubblica“ планът включва първите мачове след отмяната на карантината да не се са от Серия А, а от турнира за Купата на Италия. Той е на етап полуфинали, като първите срещи от тях вече се изиграха. В тях Милан и Ювентус направиха 1:1 на "Сан Сиро", а Наполи победи с минималното 1:0 Интер като гост.

Идеята футболът да се завърне именно с реваншите от турнира за националната купа се е харесала от всички страни. Това ще даде повече време за подготовка на отборите, които вече не участват в турнира. Освен това, мачовете от Купата на Италия се излъчват по държавната телевизия „RAI“, а не по платените канали, които държат правата за Серия А.

Шефовете на федерацията имат два варианта за финала. Единият от тях е той да се изиграе на "Олимпико" в Рим, а другият - да бъде насрочен за лятото.

Ръководството на италианската федерация планира отборите да започнат да тренират на 4 май. Преди това всички футболисти трябва да бъдат тествани за коронавирус.