Наполи загуби у дома с 0:1 от Емполи, който е воден от Аурелио Андреацоли, бивш асистент на Лучано Спалети. Нека отбележим, че по време на самостоятелната си треньорска кариера той победи неаполитанците за пети път.

Авторитетното издание „Gazzetta dello Sport“ унищожи напускащия треньор на партенопеите Руди Гарсия с оценката си, давайки му позорното 4.0.

За най-добър играч на домакините отново бе признат грузинецът Хвича Кварацхелия, който се появи на терена в 54-ата минута - 6,5.

Коментарът на изданието: „Той пусна топката към Линдстрьом, стреля веднъж отдясно, два пъти отляво, принуждавайки вратаря Бериша да покаже цялото си умение. Защо Квара влезе на терена едва след почивката?” Очевидно отговорът се крие в рецензията на работата на Гарсия: „Разтърси Наполи и го унищожи."

„Corriere dello Sport“ оцени играта на Кварацхелия с 6.0: „Вратарят Бериша не позволи на Квара да направи чудо. Но такъв талант не трябва да седи на пейката.“

„Tuttosport“ беше доста критичен към представянето на Хвича - скромните 5.0: „Можеше да вкара победния гол при резултат 0:0, но вратарят Бериша го отказа от тази възможност. Трудно навлизаше в мача и допускаше грешки дори при елементарни пасове.“