В Италия се появиха нови информации свързани с треньорският пост в Милан. Според „Кориере дела Сера“ Стефано Пиоли може да запази поста си, въпреки напредналите преговори на ръководството на „росонерите“ с германския специалист Ралф Рангник. Предвижда се, че силният човек в Ред Бул ще вземе цялата спортно-техническа част в клуба и ще отговаря от тренировъчния процес до назначаването на медицинския екип.

Но от италианската медия твърдят, че Рангник все още не е сложил подписа си под договор с Милан, тъй като шансовете на Пиоли да остане начело на „росонерите“ са по-големи от всякога.

В момента тимът е в серия от осем мача без загуба и италианският специалист извлече най-доброто от голяма част от футболистите си. Играчите до един го подкрепят при всеки удобен случай и изглежда, че атмосферата в отбора е отлична, което прави още по-трудна раздялата с Пиоли.

Милан е в борбата за разпределяне на местата даващи право за участие в Лига Европа и се намира на шестата позиция в Серия А. До края на сезона на „росонерите“ им остават четири мача – със Сасуоло, Аталанта, Сампдория и Каляри.