Бранителят на Реал Мадрид - Марсело, и италианският шампион - Ювентус, са се разбрали за договор от 4 години помежду си, съобщава италианското издание "La Stampa".

Играчът трябва да премине нa "Алианц Стейдиъм" след края на сезона. Преди две седмици самият бразилец заяви желанието си да напусне Реал с оглед на незавидното си положение на резерва в тима на Сантиаго Солари.

Според информацията Марсело ще се превърне в един от най-скъпоплатените играчи в състава на "Старата госпожа" - със заплата от 12 млн. евро на сезон.

Марсело е в 13-ия си сезон в Реал Мадрид. Той обаче загуби конкуренцията с младия Серхио Регилон в последните месеци, което го закотви на пейката. Марсело не е играл в нито един от последните три двубоя на Реал във всички надпревари - мачове, в които "белите" сдадоха битката в Ла Лига, както и в турнира за Купата на краля и Шампионската лига.

Той все още има договор с Реал до лятото на 2022 г., но по всичко изглежда, че ще се стигне до раздяла.

Преди няколко седмици бранителят се срещна с директора на Реал - Хосе Анхел Санчес, за да му съобщи разочарованието си от ролята си в първия тим и желанието си да напусне.

Една от основните причини за намерението на Марсело да премине в Торино е присъствието в Ювентус на добрия му приятел и ексколега в Реал - Кристиано Роналдо, с когото игра в 9 сезона (2009-2018 г.) и постигна огромен брой успехи.