Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина обяви, че в момента се работи за допускане на публика на стадионите в страната. Очаква се на мачовете в Серия А да бъде заета поне четвърт от съоръженията.

Първенствата в двете най-високи дивизии в Италия бяха възобновени през миналия месец и мачовете се провеждат пред празни трибуни. Именно Апенините бяха най-тежко засегнати от избухването на пандемията от коронавирус, но Гравина е уверен, че скоро клубовете ще могат да позволят на част от феновете си да посещават двубоите на любимите си отбори.

„Работим, за да може феновете да се върнат отново на стадионите и да следят любимите си отбори отблизо. Вършим това на проценти. Към днешна дата обмисляме идеята да допуснем 25% от капацитета на стадионите. Проблемът се състои в това – как да се управляват потоците от хора преди и след срещите. Ще бъдем готови да работим по този процес, след като получим зелена светлина за това“, каза президентът на федерацията.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.