Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина отново отвори широко вратите за плейофи, които да решат сезона в Серия А.

Шефът на футбола в Италия говори пред Rai, след като преди това е провел разговор със Серия А относно преразглеждане на противоречивия здравен протокол за възобновяването на футбола.

„Има една обективна трудност – невъзможността да се намерят съоръжения за настаняване за почивка на играчите. Следователно Спадафора и Сперанса трябва да потърсят някаква промяна в протокола, която да превърне индивидуалното обучение в отборно. Оставаме загрижени по въпроса за един положителен тест, който може да карантинира целия отбор“, каза Гравина.

„Това е въпрос, с който се сблъскваме с решителност, но и с внимание, за да избегнем стреса, който носи напрежение и бариера за възобновяването на сезона“, допълни още той.

Клубовете в Серия А обявиха временна дата за възобновяване на сезона на 13 юни, но при толкова много оставащи мачове, може ли идеята за плейофи да бъде отново предложена?

„Идеята не е отхвърлена. Трябва да сме готови за всеки възможен резултат. Има възможност Серия А да се възобнови на 13 юни с натоварен график. Въпреки това, трябва да сме готови на всичко, поради което разглеждаме различни варианти като плейофите“, заяви Гравина.