Италианският гранд Интер записа трета поредна загуба в Серия А след 0:1 от Фиорентина. Бившият играч на Милан Джакомо Бонавентура единствен се разписа на „Джузепе Меаца“ за победата на „Ла Виола“.

Поражението постави под сериозно напрежение треньорът на „нерадзурите“ Симоне Индзаги, а „Гадзета дело Спорт“ обяви, че италианският специалист има на разположение 3 мача, за да се спаси от преждевременно уволнение.

Следващите три мача на Интер са следните - с Ювентус за Купата на Италия, със Салернитана за първенство и с Бенфика в първи четвъртфинал от Шампионска лига. Именно Европа се явява и шансът на наставника да спаси кариерата си в Милано.

Gulliver/GettyImages
20 снимки

„Има само едно спасително въже, за което Индзаги може да се хване и то отговаря на името Шампионска лига – анализира италианският авторитетен вестник. - Създаването на история с потенциален триумф в турнира може да "изкупи грешките" на треньора. Финалът не е немислим и подобно постижение може би ще бъде лекарството за дълбоката горчивина, която смущава сега дните на Интер", пише „Розовия вестник“, цитиран от "Труд".