Борбата за участие в европейските клубни турнири през следващия сезон продължава да е изключително оспорвана. И през тази година серия А не разочарова футболните фенове, като след отминалия уикенд, резултатите, които се получиха, определено бяха в полза на Рома.

„Вълците“ обаче сами свършиха своята работа, след като спечелиха дербито срещу Лацио, а от своя страна, Болоня и Аталанта загубиха ценни точки срещу  отбори замесени в битката за оцеляване. По този начин „джалоросите“ се доближиха до топ 4, като съвсем скоро предстои изключително важен двубой между Рома и Болоня, мач, който ще даде отговори на доста въпроси. В Аталанта пък изненадаха неприятно „тифозите“ след неочаквано поражение от Каляри, само броени дни преди съставът от Бергамо да се изправи срещу Ливърпул в четвъртфиналите на Лига Европа.

И макар че тимът на Гасперини поведе в резултата, това не бе достатъчно и футболистите на отбора от остров Сардиния успяха да осъществят пълен обрат, и да спечелят двубоя, с 2:1. Загубата никак не се хареса не само на феновете, но определено и Джанпиеро Гасперини бе недоволен от представянето на играчите на терена. Специалистът дори призова своите момчета, за повече вдъхновение в играта и сподели, че трябва да бъдат извадени необходимите поуки.

„Не съм доволен, и не трябваше да губим този мач. Борбата за Европа е изключително жестока и всяка загубена точка може да коства много в края на сезона. Смятам, че изравнителният гол на Каляри промени нещата на терена и те заиграха по съвсем различен начин след попадението. Ние не успяхме да се противопоставим, сякаш ни липсваше вдъхновение и ще е нужно да видим къде бъркаме и да си направим изводите. Все пак, считам, че реалният резултат бе равен, но срещу Ливърпул, трябва да подобрим значително нашето представяне. Може би ще е добре да използваме вдъхновението, което Каляри показа, защото определено това бе един урок за нас“, каза  опитният наставник