Крайният защитник Давиде Дзапакоста научи крайно неприятни новини в хода на днешния ден, след като претърпя тежка контузия по време на тренировка. Прегледите са показали, че 27-годишният играч е скъсал кръстни връзки в коляното си.

Футболистът премина под наем от Челси в Рома преди началото на сезона, като се надяваше, да получи далеч повече шансове за изява в родната Италия. Той вече направи своя дебют за „джалоросите”, ала онези 12 минути при 3:3 срещу Дженоа в първия кръг, могат да се окажат последните за кампанията му.

Заради травма в прасеца Дзапакоста не попадна в сметките на Пауло Фонсека, но наскоро успя да поднови пълноценни тренировки. Сега новата контузия, която е далеч по-тежка, без никакво съмнение е тотален шок.

Договорът за наем с Челси не включва опция за откупуване, но в него е предвидена възможност за прекратяване на сделката през януари. Предвид факта, че подобни травми в коляното отнемат от 4 до 9 месеца (че и повече) за възстановяване, може да се стигне до ситуация, в която Дзапакоста ще напусне Рома без нито веднъж да е бил титуляр за римския гранд.