Ужасяваща новина покруси Италия и света на футбола. Капитанът на Фиорентина и национал на "скуадра адзура" Давиде Астори е починал в съня си в неделя рано сутринта в хотела в Удине. 

Целият кръг в Серия А отложен след кончината на Астори 

Тялото му е било намерено безжизнено в хотелската стая. Според лекарите на "виолетовите", причината за кончината на 31-годишния футболист е сърдечен арест.

Светът скърби за Давиде Астори

Играчите на Фиорентина се готвеха за мача с Удинезе на "Фриули" и бяха отседнали в "Ла ди Морет". Но заради неочакваната трагедия, мачът е отложен за неопределена все още дата. 

"С огромна мъка искаме да съобщим, че нашият капитан Давиде Астори почина тази сутрин. В тази ужасяваща и деликатна за семейството му ситуация, искаме да помолим най-вече за респект и да уважим мъката на най-близките му", пише в съобщението на сайта на Фиорентина. 

Новината за смъртта на 31-годишния футболист е истински шок за всички, защото до последно изглеждаше в цветущо здраве. Той оставя жена си Франческа Фиорети и 2-годишната им дъщеричка Витория. Само преди два дни Астори се разбра с ръководството на Фиорентина да удължи договора си до 2022 г. 

Заради кончината му беше отложен и мачът между Дженоа и Каляри. Той игра дълги години за състава на сардинците, откъдето именно премина във Фиорентина. За националния отбор на Италия има 14 мача и 1 гол.