Бившият собственик на Милан и настоящ на Монца Силвио Берлускони почина на 86-годишна възраст, предаде италианската агенция АНСА.

От четири дни той беше настанен в миланска болница. Берлускони страдаше от форма на хронична левкемия. Официалното съобщение за кончината на 86-годишния бизнесмен дойде преди обяд от болницата "Сан Рафаеле" в Милано.

Берлускони, който е и бивш министър-председател на Италия, е един от най-успешните футболни президенти в историята на футбола.

Между 1986-а и 2017-а години той е собственик на италианския колос Милан. С него „росонерите“ печелят 8 титли на Италия, 1 Купа на Италия, 7 Суперкупи на Италия, 5 Шампионски лиги, 2 Междуконтинентални купи, 5 Суперкупи на УЕФА и Световно клубно първенство - общо 29 трофея за 31 години.

През септември 2018-а година Берлускони купи Монца, където в момента играе и българският национал Валентин Антов. Предприемачът, заедно своя дългогодишен партньор Адриано Галиани, изведе „бианкоросите“ от Серия С до Серия А само за няколко години.

Сезон 2022/23 бе първият за Монца в елита на Италия, като отборът завърши на 11-о място.