Епидемията от коронавирус в Италия официално доведе до спирането на провеждането на Серия А до 3-ти април, за да бъде овладяно заболяването. 

Това означава, че шампионатът е пред сериозната угроза да не завърши. До края на първенството в Италия има цели 12 кръга, които ще трябва да бъдат изиграни за безкрайно краткия период от около месец и половина след отпадането за забраната.

Имайки предвид насроченото започване на Евро 2020 на 12-ти юни, завършването на шампионата навреме изглежда почти невъзможно. Според италианското издание "La Repubblica" са начертани три варианта за приключването на Серия А. 

Едното предложение включва пълното сгъстяване на календара, за да може да се играят мачове през 3 дена, което би отложило Купата на Италия за края на май. Това може обаче сериозно да бъде затруднено от евентуалното участие на италианските отбори в европейските клубни турнири. 

Вторият вариант включва преместването на Евро 2020 за по-късно през годината, най-вероятно през есента. Това би било възможно, ако и продължава заболеваемостта от заразата и в другите страни в Европа. 

Най-лошият спецарий включва сезонът да приключи до настоящия момент. При този вариант италианската федерация няма да присъди шампионска титла, а само места за европейските клубни турнири. По отношенията на местата за изпадащите отбори нещата са още по-сложни. Първите два отбора от Серия Б биха получили автоматична промоция, без нито един изпадащ от Серия А. Това ще означава, че сезонът догодина в първата дивизия на Италия ще включва цели 22 отбора.