Един от гвоздеите на програмата в Серия А през изминалия уикенд трябваше да бъде дербито на Милано между Милан и Интер. То, както и още шест други мача обаче, беше отложено заради смъртта на капитана на Фиорентина Давиде Астори. 

Така пред Италианската федерация има три варианта за насрочването на двубоя, но всичко зависи от евроучастието на "росонерите", както и евентуално това на шампиона Ювентус. 

Първият вариант е дербито да се състои на 25 април. Тогава цяла Италия почива заради националния си празник, но по принцип в тази седмица са насрочени полуфиналните битки в Лига Европа. Ако "червено-черните" стигнат до тази фаза, мачът няма как да е тогава. 

Другият вариант е мачът да се пренасрочи на 9 май, когато по принцип трябваше да се играе финалът за Купата на Италия. В битката за трофея участват Милан и Ювентус. Ако се приеме такъв вариант, финалът ще се премести на 25 май. 

Тук обаче идва и намесата на "старата госпожа". Ако шампионите стигнат до финала на Шампионската лига, тази дата също отпада, така че Италианската федерация все още тъне в неизвестност за кога може да се насрочи този голям мач.