Отборът на Милан записа трета поредна загуба в груповата фаза на Шампионска лига. Възпитаниците на старши треньора Стефано Пиоли отстъпиха с минималното 0:1 при визитата си на Порто в мач от група B на турнира.

Единствения гол в мача бе дело на Луис Диас през второто полувреме.

БГНЕС
15 снимки

В цялата си история до този момент, Милан не бе допускал три поредни поражения в първите си три мача от груповата фаза на най-силния клубен турнир в Европа.  Днешния резултат остави „росонерите” без спечелена точка от началото на кампанията, което означава почти сигурно отпадане. В първите си два мача от турнира Милан загуби от Ливърпул и Атлетико Мадрид.

Тимът на Порто надигра своя съперник по всички показатели, а загубата с 0:1 бе най-малкото, с което можеше да си тръгне италианският гранд от „До Драгао”. Още в 5-ата минута домакините удариха гредата след далечен удар на Диас.

Последваха няколко пропуска на Мехди Тареми, който бе един от най-опасните в редиците на драконите. Едва в края на първата част дойде и първият точен удар на сметката на Милан, като Жиру стреля с глава, но топката не затрудни вратаря на домакините.

Решителният гол в мача дойде в 65-ата минута, когато Тареми се пребори за топката с Бенасер, а след това Луис Диас с удар по земята реализира във вратата на гостите. Футболистите на Милан, както и треньора на „росонерите” Стефано Пиоли претендираха бурно за нарушение в нападение, но в крайна сметка такова не бе отсъдено.