Треньорът на Болоня Синиша Михайлович направи остър коментар по повод треньорската професия в Италия. Сръбският специалист заяви, че във водещите отбори в Серия А се завъртат едни и същи имена, докато младите треньори нямат шанс да се докоснат до тези клубове.

„Винаги се въртят едни и същи имена. Наистина е трудно за добрите треньори да получат възможност в Италия. В топ клубовете винаги работят едни и същи треньори. Те търсят тактици, които вече са играли в Европа, но ако не попаднете в тези отбори, няма да получите това преживяване. Това е като куче, което гони собствената си опашка“, заяви Михайлович.

„Например Де Зерби. Той заслужаваше да получи шанс в Серия А на най-високо ниво, но вместо това отиде в чужбина. Що се отнася до Италиано, млад и талантлив треньор, който задържа Специя в Серия А. Какво повече трябваше да направи, да ходи по вода?“, лаконичен бе сръбският специалист.

Роберто Де Зерби напусна Сасуоло и пое украинския гранд Шахтьор Донецк, докато Винченцо Италиано продължи договора си със Специя.