Тази вечер от 22:00 часа Рома посреща Гент в първи 1/16-финал в Лига Европа. Главен съдия на мача ще бъде Георги Кабаков, а напрежението в Рома продължава да расте.

Старши-треньорът на „вълците“ - Паоло Фонсека се опита по всякакъв начин да свали напрежението преди мача, но си личи, че в тима нещата изобщо не вървят. На пресконференцията преди двубоя тази вечер, Фонсека бе питан многократно за ситуацията в клуба и дали няма напрежение в отбора. През последните дни се появиха различни информации, според които в съблекалнята на отбора има сериозни проблеми и дори се е стигнало до спорове между треньор и футболисти. Фонсека отрече всичко това, като опита да поеме цялата отговорност върху себе си за негативното представяне на отбора. Ето какво допълни още специалистът.

„Изправяме се срещу добър отбор, Гент не може да бъде подценяван, концентрирани сме изцяло върху мача и искаме да дадем най-доброто. Имам много добри отношения с играчите, всичко останало са спекулации. Много е лесно да се пишат лъжи, когато един отбор не върви и преживява труден момент. Ще ви кажа, че говорим всеки ден и опитваме да решим проблемите. Разговаряме честно и открито и всеки изразява своето мнение. Не е редно да се пишат такива неща и да се вкарва още повече напрежение в състава. Между мен и Лоренцо Пелегрини всичко е наред, това също бе една огромна спекулация от медиите. Лоренцо е много отговорен човек и се чувства виновен за това, което се случва в клуба. Той преживява тежко този труден период, а аз просто само го успокоявам и се опитвам да му помогна. Пелегрини е футболист, който може много, и вярвам, че той ще се върне към най-добрите си дни. Не зная дали Рома може да спечели Лига Европа, в Серия А вече много хора ни отписаха, но аз не съм се предал. Трябва да играем мач за мач, в момента нямаме право да искаме да спечелим нещо, първо трябва да подобрим представянето си. Карлес Перес ще получи своя шанс да стартира от първата минута, друго около състава не мога да издам,“ завърши португалецът.

 

Автор: Делян Калинков