Рома претърпя историческо унижение в турнира за Купата на Италия, като беше пометен с 1:7 от Фиорентина в сряда вечерта. Но въпреки това унижение, наставникът на "вълците" Еузебио ди Франческо няма намерение да подава оставка. 

Постът му се клати от известно време, но той няма намерение да се предава сам и ако се стигне до раздяла, трябва да бъде уволнен от ръководството на "джалоросите". А тази информация със сигурност не се е харесала на феновете, които искат да си тръгне. 

"Единственото нещо, което смятам да направя сега, е да се извиня на феновете. На всеки един от тях. Представихме се срамно във всеки един аспект на играта и им дължа искреното си извинение, което им поднасям без замисляне."

"Не можем да си позволим да сме толкова слаби и със сигурност ще предприема мерки, както и клубът. Не мога да си обясня защо сбъркахме така във всеки един момент от двубоя. Просто съперникът използва всяка една слабост, която ние си мислехме, че сме отстранили, но се оказа, че не сме."

"Аз обаче няма да се предам и ще продължа да работя по отстраняването на неточностите, за да не се повтаря подобно представяне и занапред", заяви Еузебио ди Франческо след мача. Със сигурност той ще остане на поста си поне за мачовете от 1/8-финалите в Шампионската лига.