Треньорът на Рома Пауло Фонсека каза, че прави всичко, за да запази в Рим бранителя на Манчестър Юнайтед Крис Смолинг. Англичанинът е под наем на „Олимпико” през този сезон, а треньорът призна, че освен щабът, то и самият играч иска да остане във Вечния град.

Фонсека също така коментира и състоянието на Николо Дзаниоло, който според наставника се възстановява по план. „Правя всичко, за да запазя Крис в Рома и за следващата година. Знам, че той иска да остане, така че нека видим какво ще стане. Той е чудесен играч, смел, професионалист. Обичан е от феновете и се утвърди като един от големите лидери в съблекалнята”, каза Фонсека.

„Не е лесно англичанин бързо да се адаптира в италианския футбол, но той се справя фамозно”, акцентира още португалецът.

Фонсека също така призна за развитието на Дзаниоло, който от юноша се е превърнал в истински мъжкар и един от най-добрите в Европа. „Той, освен че е чудесен талант, е и играч, който се подобрява непрестанно. Инстинктите му са страхотни и вече „чете” по-добре играта. Вижда пространствата и разбира исканията от него. Нямам съмнение, че след време не само ще бъде най-добрият в Италия, а също така и в Европа”, похвали още Дзаниоло наставникът Фонсека.