Наполи отпадна на осминафиналите в Шампионската лига след загуба от Барселона с 1:3. Старши треньорът на италианския тим Франческо Калцона призна, че съперникът е доминирал, но в същото време изрази претенции към съдийството.

“Позволихме твърде много на Барселона. Наша вина е, че често губехме топката. Не бяхме достатъчно стабилни в дефанзивен план, а срещу противник от тази класа това е недопустимо”, каза Калцона.

“Имаше възходи и падения в представянето ни. Щом сме загубили, значи нещо не е сработило. Съжалявам за това, че знаехме откъде могат да дойдат опасностите, но не направихме достатъчно, за да ги предотвратим. Сгрешихме в елементарни ситуации и бяхме наказани”, обясни наставникът на “партенопеите”.

“Гледах повторение на епизода с с падането на Осимен в наказателното поле и се убедих, че това беше чиста дузпа. Специалисти в съдийството заявиха същото. Не разбирам защо на това ниво ВАР не получава достатъчно време, за да вземе решение. Жалко, защото тази ситуация можеше да прати мача в друга посока”, подчерта Калцона.