Треньорът на Милан Стефано Пиоли заяви, че Златан Ибрахимович има печеливш манталитет. Италианският специалист посои шведа като пример, който да служи на другите.

„Клубът зад него трябва да бъде силен, организиран и сплотен, като топ мениджмънт винаги е готов да намери решения и да не създава проблеми“, заяви Пиоли.

„Отборът трябва да има качество, но преди всичко характер. Победителите са тези, при които играчите не са лесни за трениране, но са готови да се изправят пред всичко и да участват. Очевидно е, че след това се нуждаете от треньор, способен да контролира атмосферата на съблекалнята, което не е лесно. Мисля, че са ви необходими всички тези елементи, а не само един, за да създадете печеливш манталитет“, добави още той.

Милан направи значителни крачки напред, след като Ибрахимович се присъедини към клуба през януари.

„Говорих с него, той се справя добре. Мисля, че талантът е вродено качество и не ми е трудно да го забележа, но той може да се подобрява. Поставих като пример с Роджър Федерер, тъй като той се е родил с този талант, но работеше постоянно, за да стане вероятно най-великият тенесист, който някога е играл. Видяхме големи природни таланти пропилени, може би защото те не искаха да правят жертвите и да работят усилено. Тренирах Мирослав Клозе, нападателят, който вкара най-много голове на Световни първенства. Дори Ибра ми каза, че единствената му цел всеки ден е да подобри представянето си“, каза Пиоли.