Милан изкова пореден безценен успех срещу състава на Верона, надделявайки с резултат 3:1 на стадион “Маркантонио Бентегоди” в последния двубой от неделната програма на 36-ия кръг в Серия "А". Давиде Фараони откри в 38-а минута. Сандро Тонали изравни в последната секунда на първата част. Тонали отново беше герой, давайки аванс на своя тим в 49-а минута. Алесандро Флоренци реши абсолютно всичко четири минути преди края на мача. 

27 снимки

“Ибра каза нещо чудесно: “Всички помнят играчите на Милан, които са печелили титлата или Шампионската лига. Ако и ние искаме да бъдем запомнени, имаме още три мача, за да го направим”, разказа Пиоли. 

Обичам футболистите си, защото виждам колко усилия полагат всеки ден. Доволни сме от победата, но знаем, че следващият мач няма да е по-лесен. Не поведохме в първите 25 минути, но това не ни изнерви, защото усещахме, че играем добре. Вярваме в себе си, което много ни помага. 

“Тонали е млад, но много силен. Още на втория ден от подготовката заявих, че той е напълно различен футболист в сравнение с миналия сезон. Много от момчетата са млади и тепърва трупат опит на най-високо ниво. Справяме се чудесно, но още нищо не сме постигнали. Преди време Тонали ми сподели, че независимо от сравненията с Андреа Пирло, той оприличава стила си повече на този на Дженаро Гатузо. Ако добавим и нещо от играта на Даниеле Де Роси, Сандро ще е завършен футболист”, коментира Пиоли.