В лагера на Милан са изправени пред сериозна дилема след снощната контузия на вратаря им Майк Менян. При победата на Франция с 2:0 над Австрия стражът на “петлите” получи болки в левия си прасец и беше заменен още на почивката, а днес беше освободен от състава на световния шампион и така се прибра обратно в Милано за спешни прегледи.

Според информациите в родината му той ще отсъства само 2-3 седмици, поради което би пропуснал мачовете с Емполи и Ювентус в Серия "А", както и двата сблъсъка с Челси в Шампионската лига. В италианските медии обаче твърдят, че травмата в двуглавия мускул на прасеца на играча е по-сериозна и става въпрос за отсъствие от поне 1 месец. 

Именно затова треньорският щаб на италианския първенец обмисля дали да извади Менян от списъка за ШЛ, за да впише на негово място Чиприан Татарушану. Румънският ветеран в момента не е включен в регистрирания състав на “росонерите” за турнира заради квотата за местни футболисти. Така на тази позиция от първия състав са включени само френският национал и 40-годишният Антонио Миранте, който все още няма изигран мач за тима. Преди година, когато Менян отново беше контузен по това време, именно Татарушану го замести и се представи на добро ниво, като дори спаси дузпа в градското дерби с Интер, завършило 1:1.

Поради Мондиал 2022 тази година груповата фаза на ШЛ ще приключи още в началото на ноември, което може да повлие на решението на Милан. След първите два мача именно “Дявола” е начело на своята група с 4 точки, спечелени след реми 1:1 като гост на РБ Залцбург и успех с 3:1 като домакин на Динамо (Загреб).