Евентуалното преминаване на Гарет Бейл в Дзянсу Сунин се превърна в една от най-големите истории на това трансферно лято, но дори уелсецът да подпише с клуба, базиран в Нандзин, това не му гарантира дебют скоро в китайската Суперлига.

Според информациите този уикенд, Бейл ще подпише тригодишен контракт с Дзянсу, като ще получава впечатляващите 1 млн. паунда на седмица, напускайки Реал Мадрид след шест сезона на „Сантяго Бернабеу“, в които крилото спечели четири пъти Шампионската лига и веднъж Ла Лига.

Но подписването с китайския клуб не гарантира на Бейл дебют за тима в първия им мач, след като трансферният прозорец в Китай затвори окончателно в сряда. Дзянсу се изправя срещу Гуанджоу, където се подвизава друг бивш играч на Тотнъм – Муса Дембеле, в петък вечер и е на голяма дистанция от тройката в челото Гуанджоу Евъргранде, Шанхай СИПГ и Пекин Гуоан, които са в битка за титлата. За сравнение, старши треньорът Козмин Олароиу и неговият тим могат да се надяват на завършек в четворката, но Бейл може да не се притеснява от формата на Дзянсу в домашния шампионат.

Сунин, търговците на дребно, които са собственици на клуба от края на 2015-та, са мажоритарни такива и в гранда на Серия А Интер, като остава възможност Бейл да премине под наем при „нерадзурите“ до края на сезона. Подобен случай се разигра преди две години, когато австралийският защитник Трент Сейнсбъри пристигна от холандския Цволе. Дзянсу се възполза от регулациите, позволяващи отборите да привличат чуждестранни играчи, като един от тях да пристига от страна-членка на Азиатската футболна конфедерация. Като австралиец, Сейнсбъри удовлетвори този критерий.

Въпреки това, само дни преди старта на новата кампания, директива на Китайската футболна асоциация постави под съмнение бъдещето на Сейнсбъри и той премина в Серия А под наем за шест месеца. Историята познава и случай в обратна посока, след като италианското крило Едер се присъедини към Дзянсу от Интер миналата година, докато Миранда стана последното ново попълнение на китайския клуб, подписвайки с отбора в края на миналата седмица, след като „нерадзурите“ анулираха договора му. Имайки предвид увеличаващия се трансферен трафик между Милано и Нандзин, вероятността Бейл да акостира на „Сан Сиро“ остава реална. /БГНЕС