Жозе Моуриньо напусна италианския гранд Рома, след като не успя да постигне желаните резултати в италианската столица. Португалецът напусна римския тим по взаимно съгласие и вече е свободен агент.

Разбира се, часове след уволнението на специалиста, започнаха да валят и спекулациите относно неговото бъдеще.

Редица различни източници тиражираха информациите, че Специалния  няма да стои дълго без работа. Първият клуб, за който се спекулира е този на английския Нюкасъл, където нещата не вървят добре.

Мениджърът Еди Хау е поставен под сериозни критики заради незадоволителните резултати и не е изключено клубното ръководство да предприеме сериозни рокади, предвид огромните инвестирани средства в последните години и лошите резултати.

Според медиите в Англия, представители на Нюкасъл вече са се свързали с агента на Моуриньо за предварителни разговори, като в следващите дни се очаква да има повече подробности относно преговорите.

Жозе Моуриньо би бил отличен вариант за „свраките”. Освен огромния си опит като цяло, португалецът познава отлично обстановката във Висшата лига. В миналото той ръководи отборите на Челси, Манчестър Юнайтед и Тотнъм.