Легендата на Рома и италианския футбол Франческо Тоти засега няма да става треньор, след като се отписа от курсовете, които бе започнал.

41-годишният Тоти, който в края на миналия сезон обяви оттеглянето си от футболния терен бе започнал курсове за УЕФА Б лиценз.

Принца на Рима обаче бе принуден да прекрати курсовете, тъй като често не присъстваше на лекциите.

Тоти има 307 гола в 786 мача в историята на Рома. 

След 24 години с екипа на Рома Тоти сега иска да прекарва повече време със своето семейство.

Той също така в момента е директор в Рома и е повече концентриран върху новата си роля в клуба, отколкото в треньорските курсове.

От италианската асоциация на треньорите потвърдиха, че Тоти е изключен от курса заради липса на уважение и респект.

41-а за 41-ата на един Принц!

„Франческо Тоти е доказал, че е велик шампион на терена и извън него. Той обаче не можеше да присъства редовно на треньорските курсове и заради това бе отписан. Надяваме се, че това е само временно. Въпреки че сме разочаровани от решението на Тоти, се надяваме да го видим отново на лекциите за треньорски лиценз в близко бъдеще“, се казва в официалното изявление на италианската асоциация на треньорите.

В своята 24-годишна кариера като футболист на „джалоросите“ Тоти спечели две шампионски титли в Серия А и две купи на Италия. Той също така е водещ голмайстор на отбора и е футболистът с най-много мачове в историята на Рома. Освен това се превърна в най-възрастния голмайстор в Шампионската лига – 38 години и 59 дни след отбелязаното от него попадение в мача срещу ЦСКА Москва през ноември 2014 година.

Тоти бе в състава на Италия през 2006 година, който спечели световната титла.