Легендата на Рома и доскорошен директор в клуба Франческо Тоти не оцени много високо шансовете на родния си тим да се пребори за място в топ 3 на Серия А през сезон 2019/2020. Принца на Рим също така разкри, че вече е избрал нова роля за себе си, като реши да запази поне още малко мистерията около нейната същност.

През лятото Тоти сам напусна ръководния си пост при „джалоросите”, тъй като не беше доволен от статута си. Той изрази своите симпатии към уволнения наставник Еузебио Ди Франческо и напусналия заедно с него в знак на солидарност спортен директор Мончи, а в същото време заяви, че собственото му влияние било ограничено за сметка това на консултанта Франко Балдини. През май Тоти отново демонстрира несъгласието си с ръководната политика на Рома покрай изненадващата раздяла с другата играеща икона – Даниеле Де Роси.

„Ще отида в Аржентина, за да се справя с някои неща, а докато съм там, ще се срещна с Де Роси”, разкри Тоти пред радио „Радио”. „Бях доволен от факта, че вратите да работя в националния отбор бяха отворени за мен, тъй като имах разговори със селекционера Роберто Манчини и Габриеле Гравина (президента на Италианската футболна федерация – б.р.). В този момент обаче имам други проекти, върху които да се фокусирам.”

„Казах в една пресконференция, че имам три или четири предложения от Италия и Европа, но имам нужда от време за размисъл. Сега обмислям положението си и определено ще поема по нов път, за който никой не знае, но скоро ще научите всички. Все така ще бъде в света на футбола.”

„Има шанс да ме видите на римското дерби в неделя, макар че още не е сигурно. По-скоро ще успея, отколкото обратното. Симоне Индзаги е изградил отличен Лацио, макар и Рома да изглежда по-силен на хартия. Трябва да се плашим от тях.”

„Това определено ще бъде различен тип сезон за мен, след като има вариант да гледам Рома по телевизията в неделя. Това ме накара да се замисля. Решението все пак си е мое и оставам зад него, докато като фен се надявам тимът да направи нещо повече в последните дни от летния трансферен прозорец, за да сме сигурни, че ще се борим за място в Шампионската лига.”

„Надявам се да греша, но когато 30 години си бил във футбола, имаш добро око. Мисля, че много фенове като мен се надяват да видят един страхотен Рома обратно в Шампионската лига и клубът работи в тази посока. Все така ще настоявам, че големият фаворит е Ювентус, но сега и Интер, и Наполи се подсилиха и мисля, че сезонът ще е различен. Смятам, че топ 3 вече е решен, а оттам нататък всичко е възможно. За жалост, Рома може да се бори единствено за четвъртото място. Това е реалността, която видях от лятната подготовка”, заключи Тоти.