Легендата на Рома Франческо Тоти призна, че „няма да стъпи“ в клуба, докато Джеймс Палота е президент. Иконата на „джалоросите“ беше принуден да се пенсионира на 40-годишна възраст, когато клубът отказа да му предложи нов договор.

„Не исках да спра да играя. Физически бях в добра форма, така че защо да го направя? Не че исках да играя през цялото време или се опитвах да принудя някой да ме пуска да играя“, каза Тоти на Лука Тони в разговор в „Instagram“ на живо.

„Не исках да си губя времето в Рома, така че беше по-добре просто да се пенсионирам, отколкото да отида някъде другаде за една година. Не съм глупав, не съм на 10 години, но ако съм в добра форма физически и психически, може да се види по време на тренировка, че все още имам какво да дам. Бих се радвал, че просто бях част от групата в съблекалнята, помагах на треньора в трудни моменти, работейки с по-младите играчи, за да предам опита си. Всеки път, когато влизах от пейката, стадионът светваше и тази атмосфера помагаше на всички. Всичко си има край, не съм тъп, но проблемът е, че някои хора ми казаха, че ще бъде мое решение, и след това ме изтласкаха. Бях разстроен, защото бях готов да отрежа крака си за Рома", продължи италианецът.

Когато Тоти закачи бутонките си, той за кратко работи като директор в клуба, но се отказа на горчива пресконференция, на която обвини президента Джеймс Палота, консултанта Франко Балдини и други за техните решения. По време на тази дискусия в „Instagram“ на живо Лука Тони се разсмя, когато каза, че има добри отношения с настоящия президент.

„Вижте, докато ситуацията е такава, няма да стъпя в Рома. Всеки път, когато оставям Кристиан (сина си) за тренировки, оставам извън портата. Понякога седя в колата и плача, като мисля, че след 30 години в клуба, дори не мога да стъпя там. Напуснах и това е това. Все още имам страхотни приятели и те излизат пред портата да ме поздравят. От време на време синът ми ме моли да вляза да го гледам как играе, но не мога да го направя. Това ще ме убие", призна още Тоти.