Директорът и легенда на Рома Франческо Тоти заедно с настоящия капитан на отбора Даниеле Де Роси са се заели със сериозната задача да убедят Антонио Конте да поеме римския гранд.

Макар че по-рано през неделя клубът да изрази публично своята подкрепа за наставника Еузебио Ди Франческо, бъдещето на последния редовно е поставяно под въпрос от медиите в страната заради непостоянните резултати. На този етап не е много ясно колко време още той ще се ползва със същата подкрепа от страна на шефовете си.

Не е тайна, че отдавна Рома има желание да ангажира специалист от най-висока класа. Според президента Джеймс Палота вече е назрял подобен момент, затова той страни от опции като Винченцо Монтела и Пауло Соуса.

Ключът в преговорите с Конте, който пък на свой ред се оглежда за по-престижно назначение, е тъкмо Тоти. Според „Калчомеркато” Принца на Рим вече е провел няколко телефонни разговора със сънародника си, който е без работа, откакто бе уволнен от Челси през лятото. По принцип идеята, която се обсъжда, е Конте да поеме Рома от следващия сезон, за да може да нанесе нужните корекции чрез трансферния пазар.

Капитанът на „джалоросите” Даниеле Де Роси също използва факта, че в момента не играе заради контузия, за да комуникира със специалиста, който преди известно време беше национален селекционер на Италия.