Легендата на Рома Франческо Тоти вярва, че треньорът Жозе Моуриньо и ръководството на клуба вече са взели решение дали ще продължат заедно и през сезон 2023/2024, като заяви, че се надява португалецът да остане.

Тоти също така смята, че Луис Енрике би бил подходящ заместник на Лучано Спалети начело на Наполи. 46-годишният бивш футболист е работил под ръководството и на Луис Енрике, и на Спалети по време на кариерата си в Рома.

„Той би бил перфектен за Наполи. Харесвам го, възхищавам му се и мисля, че ще се справи добре“, каза Тоти пред вестник "Corriere dello Sport" по повод испанеца.

„Луис Енрике е добър и скромен човек. Той написа история и като футболист, и като треньор. Смятам, че би бил добра опция за Наполи“, коментира Франческо Тоти.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Попитан дали Енрике има общи характеристики със Спалети, той отговори: „Те си приличат що се отнася до стил на игра и как провеждат тренировъчни сесии. Мисля, че Луис би бил отличен избор“, добави Тоти, а по повод бъдещето на Жозе Моуриньо начело на Рома, той каза: „Това е футболът и избора е на Жозе. Мисля, че той и клубът вече са решили и ще го обявят след финала в Лига Европа. Надявам се да остане.“

Тимът на Рома се подготвя за финала в Лига Европа на 31 май срещу Севиля, а Франческо Тоти ясно заяви, че ще стиска палци за римляните.

„Надявам се Рома да спечели, но в един финал всичко може да се случи. Сезонът няма да бъде лош за Рома, ако загубят, защото също е важно, че достигнаха до финала. Но, ако спечелят, това би бил важен резултат. Надявам се Пауло Дибала да успее да се възстанови“, заяви Тоти.