Торино и Ювентус се изправят в 248-ото „Дерби дела Моле“. Градското дерби на Торино е с начален час 19:00 и ще може да бъде наблюдавано пряко в ефира на MAX Sport 3.

След силния старт на кампанията „биковете“ са в серия от 4 поредни двубоя без победа, измежду които три загуби. Две от тези поражения дойдоха от два от най-силните тимове на Ботуша – Интер и Наполи.

Наставникът Иван Юрич няма кадрови проблеми и ще разчита на всичко най-добро в своя тим, който към момента е 10-и в класирането с 11 точки.

В лагера на Ювентус е далеч по-интересно, отколкото при Торо. В последните часове медиите на Апенините разгласиха информацията, че на базата в Континаса цари сериозно неразбирателство между Алегри и неговия щаб от една страна и футболистите, като зад това неразбирателство стоят куп причини. Самият наставник от Ливорно има предостатъчно проблеми със състава, от който отсъстват Матиа Де Шильо, Анхел Ди Мария и Пол Погба.

„Старата дама“ загуби почти всички шансове да играе и напролет в Шампионска лига, след като по-рано през седмицата загуби визитата си на Макаби Хайфа с 0:2.

В Серия А нещата не вървят много по-гладко за „бианконерите“, които имат едва две точки повече от „гранатите“ и са две позиции по-нагоре – Юве е с 13 пункта, на цели 10 от лидера Наполи.

В последния кръг торинският гранд допусна загуба на „Сан Сиро“ от Милан с 0:2 и сега със сигурност няма да иска да загуби срещата със своя градски съперник, което вероятно би било последната капка търпение към Макс Алегри.