Всяко лято Ювентус се оглежда на пазара за нови играчи, част от тях идват като свободни агенти и не струват пари на "старата госпожа". Разбира се, част от тях не успяват да се наложат в титулярния състав, но помагат с опита си, а друга част от тях стават знакови играчи за тима.

Ето и топ 10 на футболистите, които акостираха в тима като свободни агенти:

10. Фабио Канаваро - Дойде през 2009 година от Реал Мадрид, а година по-късно напусна клуба в посока Ал Ахли. Канаваро, който беше един от главните герои за "Скуадра адзура" по време на Мондиала през 2006 година, три години по-късно не беше в оптимално състояние. За съжаление на феновете той не успя да се наложи и разочарова като пое в друга посока.

Фабио Канаваро

източник: Gulliver/Getty Images

9. Лука Тони - Дойде през зимата на 2011 година от Дженоа, напусна година по-късно в Ал Насър като свободен агент. Още един световен шампион и отново неуспешен пример. Дженоа се раздели с играча без финансова компенсация, но и Юве не спечели много от трансфера. За половин година той реализира само 2 гола, а след това беше закован на пейката.

Лука Тони

източник: Gulliver/Getty Images

8. Андреа Пирло - Дойде през 2011 година от Милан, напусна 4 години по-късно в посока Ню Йорк Сити като свободен агент. Пирло стана една от ключовите фигури на "бианконерите" и определено помогна на тима да върви напред. В Юве Пирло изживя своята втора младост и съумя да демонстрира класа. Напусна като свободен агент.

Андреа Пирло

източник: Gulliver/GettyImages

7. Пол Погба - Дойде през 2012 година от Манчестър Юнайтед, а си тръгна 4 години по-късно за сумата от 105 милиона евро. Образец на това как се печелят пари. За 4 години в Торино той показа потенциала си, съумя да влезе в националния отбор на Франция и съответно беше закупен от "червените дяволи" за добра сума.

Пол Погба

източник: Gulliver/Getty Images

6. Фернандо Йоренте - Дойде през 2013 година от Атлетик Билбао. Две години по-късно си тръгна в посока Севиля като свободен агент. Не се наложи в Торино, но направи куп добри неща. Вписа се отлично в състава на Антонио Конте, реализира и доста голове. След смяната на треньора и идването на новия наставник Масимилиано Алегри той загуби титулярното си място, тъй като треньорът разчиташе повече на подвижния Мората.

Фернандо Йоренте

източник: Gulliver/Getty Images

5. Сами Кедира - Дойде през 2015 година от Реал Мадрид. Отписан от Реал Мадрид, играчът се присъедини към Юве, където показа възможностите си. Миналия сезон не беше особено удачен за него, вероятно ще напусне Торино това лято.

Сами Кедира

източник: Gulliver/Getty Images

4. Дани Алвеш - Дойде през 2016 година от Барселона, тръгна си след година в посока Пари Сен Жермен. Напусна каталунския отбор с интересна клауза в договора. Превърна се в основен играч за торинци, но си тръгна година по-късно като пое към Париж и френския Пари Сен Жермен.

Дани Алвеш

източник: БГНЕС

3. Емре Джан - Дойде през 2018 година от английския Ливърпул. Не е от играчите големи звезди, но върши перфектно работата си на терена. Универсален боец, който излезе и без пари на тима.

Емре Джан

източник: Gulliver/Getty Images

2. Аарън Рамзи - Дойде това лято от Арсенал. Независимо от уговорката с него през февруари, той дойде лятото в Торино. Класен играч, който не се вписваше във вижданията на наставника Унаи Емери. 

Аарън Рамзи

източник: Gulliver/GettyImages

1. Адриен Рабио - Дойде от Пари Сен Жермен през лятото на 2019 година. Очаква се да демонстрира класата, която има и да помогне на отбора да пробие в Шампионска лига.