Преди мача между Милан и Каляри Фикайо Томори даде обширно интервю пред "Гадзета дело Спорт". Пред „Розовия вестник“ английският защитник разкри какво си е говорил с Жиру преди французинът да акостира на Миланело и какви са шансовете на „росонерите“ за титлата. Преди срещата със сардинци „Дявола“ води в Серия А с 3 точки пред Интер и 4 пред Наполи.

"В серия от отлични резултати сме и не искаме да спираме. Трябва да продължим нашия път. Начинът, по който подхождаме към двубоите дава своите резултати. Надяваме се в края на сезона да имаме повод за празненства. Не знам още как, но съм убеден, че ще измислим нещо. За момента мога да кажа, че ако ми се наложи да тичам 10 километра повече на терена, няма да направя и стъпка назад", започна бранителят.

"Интер е отличен отбор, Наполи притежава качества. Харесвам още играта на Ювентус и Рома. Не мисля, че има някой отбор, който да е по-силен от другите, всички имат силни и слаби страни. В края на сезона класирането ще покаже, който отбор е бил най-добрият - към днешна дата класирането показва, че това сме ние".

Gulliver/GettyImages
25 снимки

"Откакто съм дошъл в отбора от Ибрахимович чувам само една дума - победа. Говори за победа от съблекалнята до терена, неговият глас се чува винаги. Той непрекъснато ни насърчава и дава огромен принос за това, че винаги сме фокусирани. Той е първият, който посочва дали трябва да бягаме повече, или да се защитаваме по-добре", продължи англичанинът.

"Жиру ми се обади да ме попита как е положението в Милан и аз отговорих, че би било фантастично да бъде с нас, защото той ще ни помогне да побеждаваме. Оли е с решаваща роля, той го показа и тук. С опита си той е в състояние да води по-младите в отбора“.

"Майк ни дава голяма сигурност, говорим си много по време на мач и извън терена. В съблекалнята сме един до друг, той има невероятен манталитет, обсъждаме всичко“, завърши Томори.