Звездата на Милан, Златан Ибрахимович, бе изключително фрустриран от тежкото поражение, което тимът му записа в последния си двубой от Серия А. "Росонерите" загубиха дербито на Милан с 2:4, след като пропиляха двойния си аванс и последва инкасиране на цели 4 попадения.  

Авторът на второто попадение си обяснява развоя на събитията с липса на желание за игра в отбора и 

"Трудно е да обясня какво точно се случи", заяви Златан малко след двубоя.

"На почивката си казахме, че първите 15 минути от втората част ще са трудни и точно в тези 15 минути допуснахме 2 гола", призна Златан. 

"Спряхме да играем, спряхме да си вярваме, да пресираме, не си подавахме достатъчно. След изравнителното попадение всичко просто се срути."

Милан тъкмо възвърна добрата си форма, след като бе записал едно-единствено поражение в последните си 11 двубоя, а сега "росонерите" са разколебани от загубата в дербито. Въпреки това, Златан не смята, че противникът е впечатлил с кой знае каква игра и призна, че е очаквал повече от "нерадзурите". 

"Става въпрос за опит, трябва да знаеш как да контролираш мач, в който водиш с 2:0. Странно е, защото през първата част на практика бяхме перфектни. Очаквах повече от Интер през първата част, не изглеждаха като отбор, който заслужава второто място, но през втората част бяха по-добри", заяви Ибрахимович.