Полузащитниците на Ювентус Тимъти Уеа и Николо Фаджоли са готови да се изправят срещу Лацио в Серия А в събота, но торинският гранд все още се справя с криза с контузии, като шестима играчи не са на разположение, каза треньорът на Юве Тиаго Мота.

Ювентус няма победа у дома в първенството от първия ден на сезона, когато победи новака Комо с 3:0. Серия от четири равенства в последните им пет мача ги остави трети в класирането, изравнени с 13 точки с четвъртия Лацио.

Защитникът Бремер, полузащитниците Теун Коопмайнерс и Уестън Маккени, крилото Николас Гонсалес и нападателят Аркадиуш Милик са контузени, каза Мота на пресконференция, докато крилото Франсиско Консейсао е наказан.

"Фаджоли и Уеа ще бъдат на разположение. Искам да видя представяне, което заслужава положителен резултат. Трябва да играем добре", каза още Мота.

Халфът Дъглас Луис се старае в тренировките след слаб старт на сезона.

"Луис има страхотно отношение по време на тренировките. Той се справя наистина добре, показателно е да се видят реакциите на хората в трудни моменти и аз видях фантастична реакция от него. Досега, когато играеше, се справяше добре, но може и по-добре", каза още Мота.

Лацио спечели първата си победа като гост при успеха срещу Торино в края на септември и Мота каза, че отборът му трябва да бъде подготвен за тежко предизвикателство.

"Трябва да сме готови на всичко. Очаквах Лацио да е начело в таблицата, те са добър отбор със страхотен треньор, който заслужено е в челото на класирането.

"Ще имаме още един шанс да покажем, че дори в трудни моменти можем да бъдем конкурентен отбор. Стадионът ще бъде пълен и това е добре, това означава, че има ентусиазъм", каза още Тиаго Мота. / БТА