Носителят на титлата в италианската Серия А Милан гостува на „Гевис Стейдиъм“ на Аталанта в двубой от втория кръг в шампионата. Срещата в Бергамо започва тази вечер точно в 21:45 часа и може да я наблюдавате пряко в ефира на MAX Sport 3.

Бергамаските изпратиха интересни летни месеци. Те се разделиха с капитана си Ремо Фройлер и още няколко футболисти, сред които Пиерлуджи Голини, който отиде под наем във Фиорентина, Матео Песина, който е също под наем, но в родния си Монца, както и Алексей Миранчук – наем в Торино. Все пак „нерадзурите“ от Бергамо бяха доста активни и с входящите трансфери, като на разположение на наставника Гасперини вече са всички нови – Едерсон, Адемола Лукман и Брандън Сопи. Англичанинът дори отбеляза първото си попадение при победата с 2:0 над Сампдория в първия кръг на „Луиджи Ферарис“.

Спечелилият през май 19-о Скудето тим на Милан не изпраща лято, каквото всички фенове на „росонерите“ очакваха. Селекцията на миланския гранд не се разви според очаквания начин, а за това спомогна и прехвърлянето на собствеността от хедж фонда Елиът към инвестиционния фонд на Гери Кардинале. Все пак тимът успя да привлече голямата си трансферна цел – Шарле Де Кетеларе, но на доста други фронтове се провали. В откриващия си двубой в шампионата „Дявола“ удари Удинезе с 4:2 пред над 70 000 ентусиазирани фенове на „Сан Сиро“, но днешното предизвикателство за Стефано Пиоли и шампиона е доста по-сериозно.

Последните три двубоя между двата тима завършват с успех на Милан. Две от тези победи на „росонерите“ дойдоха именно на стадиона в Бергамо. Последната среща между двата тима от Ломбардия бе на 15 май тази година, като 7-кратният носител на Шампионска лига срази с 2:0 „Богинята“, с което напрактика почти си бе гарантирал титлата.