Тами Ейбрахам е продукт на прочутата юношеска система на Челси, като в крайна сметка имаше 30 гола в 82 мача за "сините". Той обаче не успя да се превърне в първи избор за номер 9 и напусна за ново предизвикателство в Рома през 2021 г., което му позволи да докаже стойността си извън предполагаемата зона на комфорт.

"Станах по-уверен и научих много за себе си. В Челси бях известен като "играчът от академията" и мисля, че идвайки тук осъзнах, че е време да изявя личността си и да покажа на света какво мога. Беше невероятно изживяване да научиш за различна култура и да видиш различна област от живота. Това е нещо, което ще ценя още повече, когато се обърна назад, когато кариерата ми приключи", сподели Ейбрахам.

"Треньорът очаква от мен да работя здраво, да вдигам духа на моите моите съотборници и феновете и тогава играя най-добрия си футбол. Моуриньо е човекът, който обича да се съсредоточава върху следващата игра и ако мислите твърде далеч напред, пропускате ключова информация и детайли. Беше добър сезон и се надяваме, че можем да спечелим трофей в неговия край", добави нападателят.

Рома е в търсене на европейско отличие през този сезон, докато се подготвя да се изправят срещу Байер Леверкузен на полуфиналите на Лига Европа, а Ейбрахам ще се надява да има дейно участие в тези срещи и да помогне на отбора си да се класира на финал.