Отборът на Наполи не успя да стигне до очакваната победа над Верона и двата тима завършиха наравно при резултат 1:1 в двубой от последния 38-и кръг на италианската Серия А. По този начин „партенопеите“ се простиха с участие Шампионската лига, след като остана извън топ 4.

От тази ситуация се възползва Ювентус, който по същото време спечели срещу Болоня (4:1) и измести състава на Дженаро Гатузо от четвъртото място. В ШЛ ще играе и Милан, който надигра Аталанта като гост (2:0).

Наполи ще се задоволи с място в Лига Европа, където компания ще му прави Лацио. Рома пък ще играе в новия турнир - Лига на конференциите.

Gulliver/GettyImages
43 снимки

Иначе неаполитанци нямаха много шансове за попадение през първата част, но откриха резултата в 61-вата минута, когато след центриране от корнер и разбъркване, топката попадна на крака на Амир Рахмани, който реализира във вратата на бившия си клуб - 1:0.

„Партенопеите“ обаче бързо допуснаха изравняване, след като в 69-ата минута Давиде Фараони се възползва от неубедителната игра в защита на Хисай и се разписа за 1:1.

До края на срещата Наполи така и не успя да стигне до така важното попадение и остана извън местата за ШЛ. Верона приключва сезона на 10-ото място с 45 точки.