Звездата на италианския шампион Ювентус Кристиано Роналдо първи е нарушил самоизолацията на отбора, която беше наложена миналия уикенд, твърди „Gazzetta dello Sport”.

Миналата събота двама служители на клуба дадоха положителни проби за коронавирус, заради което съставът беше подложен на изолация в хотел до клубната база. Всички играчи на два пъти дадоха отрицателни проби за заразата, но според протокола на Италианската футболна федерация, за да бъдат освободени от изолацията, трябвало е да дадат и още една отрицателна проба в следващите дни.

Португалецът обаче не бил съгласен да остане в хотела още няколко дни, защото това щеше да му попречи да участва в контролата на Португалия с Испания. Според инфармациите той е повишил тон пред клубните директори и своите съотборници и си тръгнал от „Алианц Стейдиъм”, където отборът пристигна неделя вечер за мача с Наполи, който обаче не се състоя. Кристиано се е прибрал вкъщи при своето семейство, а на следващия ден заминал за лагера на Португалия.

Следващите, които нарушиха самоизолацията бяха Пауло Дибала, Хуан Куадрадо, Данило, Родриго Бентанкур и Мерих Демирал. Те се присъединиха към националните си отбори, докато вратарят Джанлуиджи Буфон се прибрал вкъщи.

„Биаконерите“ веднага информирали здравните власти за случилото се, а те ще уведомят прокуратурата за нарушилите изолацията играчи. Останалите футболисти напуснали хотела едва в сряда, когато е била свалена тяхната изолация и им е било позволено да се приберат по техните домове.