Още във втория кръг на Серия А Рома и Аталанта изиграха невероятно зрелищен сблъсък, в който красивите изпълнения валяха едно след друго. Те завършиха наравно 3:3, а макар да нямаше победител, феновете могат да са повече от доволни от видяното на терена. 

Освен страховитото зрелище, мачът предложи и невероятна драма. "Вълците" откриха резултата, но още до почивката вече изоставаха с 1:3. След нея обаче имаше и нов обрат, макар и частичен, изковал точката за домакините. 

Мачът започна с къс магия и гол само няколко секунди след началото. В на практика втората минута на срещата Ченгиз Ундер направи страхотен пробив и пусна остър пас в наказателното поле за Хавиер Пасторе. Аржентинецът отигра невероятно технично с пета и прати топката в мрежата за 1:0. 

Но последва бърз и много тежък отговор от "бергамаските". Още в 19-та минута те изравниха, когато Дуван Сапата стреля мощно от границата на наказателното поле, но ударът му се отклони от гредата. Във вратарското поле Тимоти Кастан беше изпуснат и необезпокояван изравни. 

Още три минути след това обратът беше пълен. Тогава отново Сапата беше в основата на опасността, а перфектният му пас към Емануеле Ригони беше превърнат в попадение от последния и изведнъж Аталанта поведе. 

Гостите можеха да стигнат до трето попадение в 34-та минута, но Али Аднан изпусна. Това обаче не направи съотборникът му Ригони в 38-та, който пак беше на точното място след пас на Марко Пашалич, който изработи попадението и "бергамаските" дръпнаха с 3:1. 

При този резултат дойде и почивката, но след нея Рома се хвърли напред в търсене на обрата. И след точно час игра интригата се върна с пълна сила. Тогава Алесандро Флоренци с мощен шут от дистанция преодоля вратаря и намали на 2:3. 

Последва мощен натиск на "вълците" и той се отплати с късен гол на Костас Манолас. След центриране от фаул топката беше изпусната от защитата, както и самият грък, чийто удар от близка дистанция в 82-та минута оформи крайното 3:3. 

Само три минути след това "джалоросите" можеха да направят и пълен обрат, но от изгодна ситуация Патрик Шик се провали с удара си и подари топката на съперниковия вратар и всичко приключи в този мач. След тази развръзка двата тима са с по 4 точки и без загуба, изоставайки от Ювентус, Наполи и... СПАЛ, които са с пълен актив след два кръга.