Страхотен жест на солидарност направи Интер и президента на клуба Стивън Жан в борбата срещу коронавируса, който рискува да постави на колене Китай. Според различни информации „нерадзурите“ и Жан ще предоставят 300 000 маски за извънредното положение в град Ухан.

След пристигнаето на материалите, компанията Сунин ще създаде екип за поддръжка в града, който да отговори за първостепенните нужди на болниците и медицинските заведени в района. Китайският гигант веднага предостави вода, маски, защитно облекло, медицински ръкавици, уреди и компютри.

Доставят се и антиепидемични материали, включително дезинфектанти, медицински спирт, очила, контейнери за медицински отпадаци, ръкавици, лекарства и легла. Сунин също така ще предостави на Ухан икономическа подкрепа в размер на 8 милиона юана, което се равнява на 1 милион евро за подпомагане на населението.

Китайският гигант веднага започна контакти с различни компании в Япония, Южна Корея и други страни, за да бъдат получени по-бързо медицински консумативи и те да бъдат доставени директно в болниците в Ухан и Хебей. Ръководителят на компанията заяви, че ще бъде поддържана тясна комуникация с правителството на Ухан и медицинската система, която да окаже помощ за контролиране и предотвратяване на огнището на вируса в Ухан.