Треньорът на Милан Стефано Пиоли заяви, че тимът е повишил нивото си през този сезон и се е наслаждавал на играта си при разгромната победа над Болония с 5:1.

Gulliver/GettyImages
54 снимки

„Росонерите“ нямат загуба след рестартирането на Серия А, а вчера имаше петима различни голмайстори в срещата – Алексис Салемакерс, Хакан Чалханоглу, Исмаел Бенасер, Анте Ребич и Давиде Калабрия.

„Отборът се наслаждава на играта си. Футболистите пренасят на терена това, което работим по време на тренировките. Болония е труден опонент, така че тази победа показва, че имаме вяра в себе си. Все още не сме постигнали целта си и трябва да останем съсредоточени, за да продължим напред“, каза Пиоли пред DAZN.

“Работихме добре по време на карантината, благодарение на усилията на футболистите. Сега сме отбор. Вярваме в това, което правим и всичко работи по-добре. Имахме тази неспособност да побеждаваме тимовете пред нас в таблицата, но сега спечелихме срещу Лацио и Ювентус, така че това показа, че сме повишили нивото си“, добави още той.

„Мисля, че мачът, който ни даде тласък беше полуфиналът за Купата на Италия. Играхме почти целия мач срещу Ювентус с 10 души, но бяхме много организирани, решителни и съсредоточени. Това означаваше, че можеше и да ги победим, ако бяхме 11 срещу 11. Това беше много важен двубой в нашето израстване“, заяви треньорът на „росонерите“.

Стефано Пиоли говори и за отделни единици от състава си.

„Франк Кесие е модерен и завършен халф, който се справя добре, както в атака, така и в защита. В момента е във върхова форма и има голямо присъствие на терена. Винаги е готов да мотивира своите съотборници и се превърна в истински лидер за отбора“, добави още той.

Златан Ибрахимович изглеждаше разочарован от смяната си: „Той каза нещо, но честно казано не го разбрах. Играем мачове на всеки три дни и той имаше контузия, така че е нормално да му дадем почивка от време на време“, заяви Пиоли.