Треньорът на Милан Стефано Пиоли бе доволен след успеха над Сампдория с 2:1 в Генуа.

Getty Images/Gulliver
14 снимки

“Казах на момчетата, че сме истински отбор. Това е група, която се възползва максимално от всяка ситуация, дори и от най-негативната, за да докаже какво наистина може да направи“, заяви Пиоли пред „Скай Спорт“.

„За първи път ни липсваха Ибра, Кяер и Бенасер, които са лидерите на отбора, но играчите използваха тази възможност, за да докажат, че могат да поддържат доброто ниво на отбора. Това означава, че имаме ентусиазъм и енергия да посрещнем всяко предизвикателство“, добави още той.

„Тези момчета дават всичко от себе си през цялата седмица, защото това са най-трудните мачове след Лига Европа, така че да ги спечелим, когато се изправяме срещу отбори, които искат да ни победят, е удовлетворително и трябва да празнуваме“, каза италианският треньор.

„Продължавам да се изненадвам от зрелостта на тези футболисти. Никога не се остават да бъдат обезсърчени от лоши резултати или да прекалят с добрите. Наистина ме впечатлиха. Печелим мачовете, защото имаме силни футболисти, които играят заедно като един“, каза Пиоли.

„Убеден съм, че Интер, Ювентус и Наполи ще се борят до край за Скудетото. Как може да мислиш, че Юве не е фаворит, след като спечели девет поредни титли? Или Интер с инвестициите си, или Наполи с таланта си?“, добави още той.